Stichting Sarfath vierde afgelopen zaterdag 27 augustus feest! De stichting bestaat 20 jaar en vierde dit jubileum in de loods aan de Albert van ’t Hartweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze loods verzamelt Sarfath doorgaans de spullen, kleding en voedselpakketten die naar Roemenië worden vervoerd. 

In deze versierde ruimte waren (oud)vrijwilligers, donateurs en andere geïnteresseerden welk

om. Bezoekers konden hier koffie met gebak, hamburgers, saté, broodjes knakworst, pannenkoeken, popcorn, suikerspin en ijsjes krijgen. Verder was er een plantenkraam, een kraam met leuke spulletjes en informatiekraampjes. Een aantal keer draaide het Rad van Avontuur, dat voor de gelegenheid het Rad van Sarfath werd genoemd. Er waren spelletjes, waaraan de volwassenen net zo veel plezier beleefden: een voetbalgoal, vier op een rij, sjoelen, kruisboogschieten en een mega dartboard. Ook was er een wedstrijd ‘Wie pakt het snelst een voedselpakket in?’ Kinderen konden zich nog extra uitleven op het springkussen. 

 

 

Inge-José Smelik was aanwezig met een stand, omdat zij met haar stichting Ancora Salvarii eveneens haar 20-jarig jubileum vierde. Zij kreeg van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) van Gouda tijdens deze jubileumdag een nieuwe camperbus cadeau die ze zelf mocht ‘uitpakken’. 

Voor al het eten, drinken, planten, spulletjes, lootjes en spelletjes moesten de bezoekers wat betalen. Al het geld

wat hiermee werd opgebracht, is voor Sarfath en dus voor de hulpverlening aan Roemenië. Iedereen bedankt die

geweest is op deze feestelijke dag!