Op donderdag 18 november is er met een aantal vrijwilligers hard gewerkt om een vrachtwagen te vullen met spullen uit de loods. Na een avond sjouwen stond er een propvolle vrachtwagen klaar voor vertrek richting Mociu. Mociu ligt in de regio Transsylvanië, in het westen van Roemenië. Een kleine 40 kilometer van de stad Cluj. Na een lange reis is de vrachtwagen veilig aangekomen en kon het uitladen beginnen. We hebben een mooie foto serie gemaakt van zowel het laden, als het lossen van de vrachtwagen.

Ook wij hebben last van de corona, ook bij het werven van fondsen voor de voedselacties. In vorige jaren konden wij onze Sarfath info op papier verspreiden in diverse kerken wat leidde tot veel betalingen n.a.v. de folder. Nu is dat alleen digitaal gegaan doordat de meeste kerken zo goed als gesloten waren de afgelopen tijd.

Weer een nieuw transport naar Roemenië! Een vrachtwagencombinatie vol met gebruikte en nieuwe kleding is gestuurd naar Peter Makai in Sf. Gheorge waar het meeste bestemd is voor de winkel die gedreven wordt door mensen met een beperking. Door deze winkel krijgen zij zelf inkomen en kunnen zelfstandig hun bestaan opbouwen. Heel veel dank aan de schenkers van gebruikte kleding, de sorteerders en het bedrijf Zeeman voor de nieuwe kleding, en uiteraard de donateurs die bijgedragen hebben aan de transportkosten!

Elk jaar organiseren wij samen met een tiental kerkelijke gemeentes een voedselpakketten-actie voor Roemenië en Moldavië. In Nederland worden voedselpakketten gedoneerd en verzameld en via de Hongaars-Gereformeerde kerk in Roemenië worden de pakketten verdeeld onder de armste mensen op het platteland van Transsylvanië (Noord/Oost-Roemenië) en Moldavië.

Rond biddag en dankdag publiceert Sarfath traditiegetrouw een nieuwsbrief. Dit keer staat de nieuwsbrief in het teken van Corona. Hoe gaat het in Roemenië en Moldavië tijdens de pandemie en hoe kunnen wij, samen met u deze mensen helpen. 

Zeker in deze tijd hebben de gemeentes en dominees uw hulp hard nodig.