Weer een nieuw transport naar Roemenië! Een vrachtwagencombinatie vol met gebruikte en nieuwe kleding is gestuurd naar Peter Makai in Sf. Gheorge waar het meeste bestemd is voor de winkel die gedreven wordt door mensen met een beperking. Door deze winkel krijgen zij zelf inkomen en kunnen zelfstandig hun bestaan opbouwen. Heel veel dank aan de schenkers van gebruikte kleding, de sorteerders en het bedrijf Zeeman voor de nieuwe kleding, en uiteraard de donateurs die bijgedragen hebben aan de transportkosten!

Elk jaar organiseren wij samen met een tiental kerkelijke gemeentes een voedselpakketten-actie voor Roemenië en Moldavië. In Nederland worden voedselpakketten gedoneerd en verzameld en via de Hongaars-Gereformeerde kerk in Roemenië worden de pakketten verdeeld onder de armste mensen op het platteland van Transsylvanië (Noord/Oost-Roemenië) en Moldavië.

Rond biddag en dankdag publiceert Sarfath traditiegetrouw een nieuwsbrief. Dit keer staat de nieuwsbrief in het teken van Corona. Hoe gaat het in Roemenië en Moldavië tijdens de pandemie en hoe kunnen wij, samen met u deze mensen helpen. 

Zeker in deze tijd hebben de gemeentes en dominees uw hulp hard nodig.

Onlangs ontvingen we een brief van dominee Gáspár Károly over de situatie in Roemenië. Na een periode van versoepelingen worden de maatregelen, net als in Nederland, weer stapje voor stapje aangescherpt. Het aantal besmettingen per dag schiet weer omhoog en de angst voor het virus groeit. Vooral ouderen worden getroffen. De toegang tot winkels wordt beperkter, maar er is ook angst om besmet te raken tijdens het winkelen.

Vorige week hebben we een transport naar Roemenië geladen. Dit transport was bestemd voor Gaspar Karoly.

 De goederen die met dit transport vervoerd werden waren voornamelijk voedseldozen, zakken met kleding, tafels, huisraad en andere goederen.
 
We krijgen na aankomst van het transport vaak een bedankbrief en/of foto's.
Deze willen we graag met u delen.