Onlangs ontvingen we een brief van dominee Gáspár Károly over de situatie in Roemenië. Na een periode van versoepelingen worden de maatregelen, net als in Nederland, weer stapje voor stapje aangescherpt. Het aantal besmettingen per dag schiet weer omhoog en de angst voor het virus groeit. Vooral ouderen worden getroffen. De toegang tot winkels wordt beperkter, maar er is ook angst om besmet te raken tijdens het winkelen.

 Niete alleen angst speelt een rol in deze situatie, maar ook het werk komt steeds meer en meer stil te liggen. Dat betekent dan ook minder inkomsten. De winkelprijzen zijn echter niet gedaald dus kan men zich slechter onderhouden in de primaire levensbehoeften.

Zeker nu is Sarfaths steun, uw steun, hard nodig. Met het versturen van voedselpakketen, kleding en diverse andere goederen kunnen we deze mensen voorzien in de eerste levensbehoeften. 

Naast deze steun blijft uw financiële steun nog steeds hard nodig. U kunt ons en daarmee de mensen in Roemenië en Moldavië steunen door uw gift over te maken naar:  NL57INGB0006318059, Stichting Sarfath.

Namens Sarfath en de dominees en gemeenten in Roemenië en Moldavië. Bedankt!

 

De brief van Gáspár Károly

Van: Gaspar Karoly
Aan: Sarfath
17-10-2020

 

Beste Sarfath,

Dank voor jullie briefje waarin jullie vragen hoe het met ons gaat in deze Corona-tijd. Gelukkig gaat het goed. Helaas komen we dichter bij een nieuwe lock-down. De middelen worden beperkt. Een van de arbeiders van de manager die de gastenkamers hier in Bodonkút - Vechea gaat maken, raakte besmet (niet hier), dus stopten ze voordat ze echt aan het werk gingen.

We proberen zo min mogelijk nieuws te bekijken. Mijn diensten gaan vooral over het in stand houden van de geest van het evangelie, het goede nieuws! We zijn niet alleen! En zo'n teken is ook jullie brief!
Bij voorbaat dank voor het ondersteunen van ons leven in onze situatie hier in de diaspora. Het is goed om te voelen dat we niet worden vergeten.

Ik heb hier ook over gesproken met dominee Zoltán Páll. Elke hulp is ook uiterst nuttig voor de gemeenten en voorgangers.

Ik schrijf met nederigheid, aangezien we altijd vereerd zijn om deel uit te maken van het ondersteuningsprogramma van Stichting Sarfath en we verwelkomen alle hulp die u als gepast beschouwt.

Bijbels gezien is het altijd een goede dienst als degenen die sterk zijn, de zwakken kunnen helpen. (Romeinen 15: 1).

Alle gemeenten en predikanten (bijna 20) van het Sarfath-ondersteuningsprogramma rekenen altijd op de voedselboxhulp en eind februari ontvang ik al hun interessante e-mails.

Helaas heeft de pandemie de voedselprijzen niet verlaagd en is de toegang van ouderen tot supermarkten en markten beperkter. Ze zijn ook bang om te gaan winkelen. Iemand zei dat jullie steun dit voorjaar voor iedereen "als goud" waard was.

Uiteindelijk zou het zeer nuttig zijn om het bovenstaande idee voort te zetten, enerzijds voedseldozen of een beetje financiële steun om voedsel te kopen voor de ouderen in de gemeenten. Of uiteindelijk aan de andere kant, help de pastor-families.

Voor ons allemaal is het feit dat je om ons vraagt ​​en om ons geeft al voedsel voor onze ziel.

We aanvaarden en waarderen al uw hulp nederig!

 

Ik wens jullie allemaal een goede gezondheid en Gods overvloedigste zegeningen!

 

Vriendelijke groet,

Károly