Elk jaar organiseren wij samen met een tiental kerkelijke gemeentes een voedselpakketten-actie voor Roemenië en Moldavië. In Nederland worden voedselpakketten gedoneerd en verzameld en via de Hongaars-Gereformeerde kerk in Roemenië worden de pakketten verdeeld onder de armste mensen op het platteland van Transsylvanië (Noord/Oost-Roemenië) en Moldavië.

We doen deze actie al vele jaren en de mensen kijken er ook erg naar uit. De economische ontwikkeling van het platteland gaat nog steeds heel langzaam, daarnaast is Moldavië momenteel het armste land van Europa. Door de corona crisis is het nu niet mogelijk om voedselpakketten te laten verzamelen. Boodschappen doen is al lastig, pakketten meenemen naar de kerk gaat in de meeste gevallen ook niet meer, en vervolgens zijn het ophalen en de verdere logistiek ook lastig geworden doordat we niet meer willen dat meer mensen met elkaar moeten samenwerken met te weinig afstand.

Maar de nood is niet minder, zelfs meer… veel mensen zijn zonder werk gekomen en de vangnetten zoals wij die in Nederland hebben die bestaan daar niet. Vandaar dat wij dit jaar juist ook willen zorgen voor voedselpakketten maar hiervoor in Nederland alleen een financiële actie houden. Van die opbrengst wordt de inhoud van de pakketten gekocht en die worden door onze eigen vervoerders gedistribueerd naar de verschillende gemeentes.

 

HELPT U ONS MEE OM DE VOEDSELACTIE TOCH TOT EEN SUCCES TE MAKEN?

Met uw gift draagt u bij aan de basis voedselvoorziening voor de allerarmsten in Roemenië en Moldavië.

Één voedselpakket kost ongeveer 25 euro.
Daarin komen de belangrijkste basis voedingsmiddelen.
We hebben aanvragen voor zo’n 1000 pakketten. In totaal is hier 25.000 euro mee gemoeid.

Mogen wij op uw steun rekenen?